A legjobb társ a festéshez

Amikor a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy nem egy emeletes házban szeretnék gyereket nevelni, hanem egy kis kertes házat vásárolunk, és ott kezdjük meg a közös életünket, még fogalmunk sem volt, hogy az előre megtervezett felújítási munkálatokkal nagyon meg fog gyűlni a bajunk. Fogalmunk sem volt ugyanis, hogy ennyire sokan vágnak bele a kertes ház felújításába, hogy ilyen nehéz lesz megfelelő szakember csapatot találni a munkák kivitelezésére, és hogy egyáltalán az alapanyag árak és a felújítás ára ilyen hihetetlen mértékben meg fog majd emelkedni. Természetesen, ami keretünk is véges volt, és jócskán a feladatok elvégzése előtt sajnos el is fogyott. Teljesen át kellett ütemezni a felújítás feladatainak elvégzési ütemét, és persze lettek olyan feladatok, melyeket magunknak kellett elvégeznünk, mert már nem maradt rá forrásunk. Ilyen volt a laminált padló lerakás és a festés munkájának elvégzése. A feleségem iszonyatosan sokat segített a festésben, de a faljavítási munkálatok és a falcsiszolás feladata természetesen rám maradt. Kicsit meg is rémültem a kezdetekkor, hogy hogyan fogok tudni egy ekkora házat egyedül teljes mértékben és minőségi eredménnyel leglettelni és lecsiszolni, de hála a jó égnek a fabrikshop csapatától tökéletes segítséget és hihetetlen jó tanácsokat kaptam ehhez is.

Ajánlották ugyanis a zsiráf csiszoló segítségét, amit nem tudom, hogy ki talált ki, de azóta többször is imába foglaltam a nevét azt hiszem. Iszonyatosan gyorsan és szépen lehet ugyanis vele haladni a csiszolási feladatok terén, és hát tudjuk, hogy a falfestés akkor lesz szép, ha a csiszolás jól sikerül. Nálunk azt mondhatjuk, hogy ez tökéletesen végbe ment, most már csak a laminált lerakás van hátra. Remélem, hogy az is legalább annyira jól fog sikerült, mint a festés. Mondjuk amíg a fabrik csapata mellettünk áll azt gondolom, hogy megfelelő tanácsokat és ötleteket kapunk ahhoz, hogy tökéletes eredménnyel és szép, minőségi, tartós állaggal tudjunk beköltözni az új házunkba.

Én elképedtem amikor megláttam az árakat, és persze amikor rádöbbentem, hogy nem csak hogy iszonyatosan nagy költségen tudnánk a festés feladatait szakemberrel végeztetni, hanem annyit kellene rá várni időben, amit sajnos nem engedhetünk meg magunknak, hiszen a lakásunkat eladtuk, és onnan határidőben ki kell költöznünk. Így viszont ketten a feleségemmel tökéletesen megoldottuk az előttünk álló problémákat, és azt mondhatom, hogy ha lehet, akkor még jobban összekovácsolt bennünket a közös munka.