A barátnőm és az iphone-ok

Tudjuk jól, hogy minden márkájú és típusú eszköznek meg van a maga előnye és hátránya is. Aki az andoridot választja, aki az iphone készülékeket részesíti előnyben, tisztában kell lennie azzal, hogy egyik technika, technológia sem tökéletes, mindenhol akadnak előnyök és hátrányok.

Én például azért szeretem nagyon az apple termékeket, mert nagyon gyors és egyszerű a használatuk, amikor már megszoktam az android után, egyszerűnek is bizonyult mind a menü használat, mind az egyéb szoftverek speciális használata. Igen ám, de ugye el kell viselnem, hogy például a töltőm mindig a táskámban van, és van belőle pót töltő a kocsiban is és otthon is, nem beszélve az irodáról, mert hát ez készülék nem arról híres, hogy nagyon sokáig bírná egy feltöltéssel az akkumulátora. És azt is nagyon jól tudom, hogy vigyázni kell ezekere az eszközökre, mert nagyon könnyen sérülnek, egyáltalán nem viselik jól sem az esést, sem bármilyen más ütést.

Az egyik barátnőm például már a csúcsok csúcsára emelte az iphone kijelzőcsere feladatkörét, mert az elmúlt két hónapban háromszor kellett nála kijelzőt cserélni. Tudni kell róla, hogy sportol, és az egyik ejtés például a hosszú távú futása közben történt, amikor is kicsúszott a kezéből a telefon és teljes lendülettel az aszfalton landolt. De ezek után sikerült neki leejteni a lépcsőn is, ahol ugye végig pattogva nyilván nem maradt épp a kijelző, amin én meglepődtem, hogy más baja nem lett a telefonnak. A kijelzőcsere megoldott minden problémát. A harmadik törést pedig a kislánya okozta, akit nem vettek észre, hogy felnőtteset játszik, csak épp a család egyik legsérülékenyebb és legdrágább telefonjával kezdte ezt el, aminek nyilván szintén törés és a kijelző cseréje lett a vége.

Az iszereles már messziről ismeri ezt a barátnőmet. Szinte már jó barátként üdvözlik az elmúlt két hónap után, ami neki nyilván annyira nem vicces, de azt tekintve, hogy mindig profi szinten és tökéletes minőségben sikerült megjavíttatnia a telefonját, már nem is annyira rossz emlék. Leginkább ma már csak nevetünk ezen a történeten, és szülinapjára mindenkitől kijelző védő fóliát és tokot, na meg buborékcsomagolást kapott ajándékba. Mert hát minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak, ugye.