A leghatékonyabb segítség

Amikor vállalatot alapítottam tudtam, hogy nehéz dolgokba vágom a fejszém. Tudtam, hogy számtalan olyan feladat vár rám már a kialakítás idején, ami bizony nem lesz a kedvencem, hogy rengeteg plusz tudásra lesz szükségem, amit csak nagyon sok utánajárás és tanulás útján szerezhetek be, és azt is gondoltam, hogy rengeteg dolog csak menet közben fog kiderülni, hogy jó döntés volt-e, nem fogom tudni előre megjósolni hogy beválik-e, főleg hosszú távon, vagy sem. Arra azonban nem voltam felkészülve, hogy amikor már mindezen túl vagyok, és örömmel jelenthetem ki, hogy egy erős alapokon nyugvó, megfelelő munkaerőállománnyal rendelkező, operatíve viszonylag önállóan működő vállalatot sikerült kialakítanom, ami hála a jó égnek folyamatos növekedést mutat a piacon, pont a belső problémák lesznek azok, amikkel nem nagyon fogok tudni mit kezdeni.

A sokadig próbálkozásra, hogy valamiféle folyamatos nyugalmat, feszültségmentes kommunikációt és mindennapokat teremtsek a munkavállalóim között, elfogyott az energiám, és úgy éreztem, hogy nem tudom megoldani ezt a feladatot egyedül. Ekkor jutott eszembe, hogy még a kezdetek kezdetén igénybe vettem a kogwheel csapatának segítségét a kiválasztás terén, és felkeresem őket, hátha tudnak számomra javasolni valamilyen tréninget a probléma megoldására. Természetesen nem is kellett csalódnom.

Az interkulturális tréning ugyanis minden problémánkat meg is oldotta. Hiszen ahogy rámutattak – ez nekem eszembe sem jutott volna – mivel sokszínű és sok nemzetiségből származó ember dolgozik az állományon belül, akiknek más és más a kultúrájuk, és így temperamentumuk, kommunikációjuk, nehezen megy a mindennapi munkavégzés során a közös nyelv használata a kommunikáció során. Ebből van számtalan feszültség és félreértett helyzet, melyet ez a kis csapat hihetetlen gyorsan és hatékonyan orvosolt számtalan feladaton és praktikus leckén keresztül az interkulturális tréningek folyamatában. Nagyon hálás vagyok nekik, mert a leghatékonyabb segítséget nyújtották számomra, és újra azt érzem, hogy szárnyal a vállalatom, és nincs ami megállítson a siker elérésében.